Thursday 1st January 2009 Review

Seperti yang telah dirancang kayuhan tahun baru ke Lebuhraya Lekas telah berjalan lancar walaupun cuma 6 orang sahaja yang berkayuh.

Pukul 7.30am aku dah terpacak dekat Tol Sg Balak. Syamsul sampai lebih kurang pukul 7.50am bersama kawannya. Due to technical difficulties Faizol, Saipol & Cikgu Sham sampai sedikit lewat... Tayar golek dalam pukul 8.10am menuju ke Lebuhraya Lekas.

Seperti biasa Faizol dah tarik awal-awal lagi diikuti oleh Syamsul & membernya. Saipol, Cikgu Sham & aku tertinggal dekat belakang... Regroup semula dekat Tol Kajang Selatan Lebuhraya Lekas. Kayuhan bersambung ke Tol Pajam & Faizol memulakan tarikan silih berganti dengan yang lain. Headwind all the way to Tol Pajam.. downhill pun tak terasa sangat disebabkan angin...

Exit Tol Pajam & heading to gerai nasi lemak in front of Komuter railway track before Stesen Komuter Batang Benar. Refill apa yang patut & seperti biasa berborak pasal basikal & isu semasa. Anyway thanks to Khairi (betul ke nama dia nie...member Syamsul) for the treats.

Return trip bermula & bertembung dengan group kayuhan organised by Due Roda Extreme dari arah Beranang ke Nilai. As we enter Tol Pajam dah terasa angin bertiup dari depan... aduh... headwind sepanjang Lebuhraya Lekas... memang torturous... Pit stop dekat Tol Kajang Selatan & regroup. From there we decided to take Silk Highway towards Sg Long... ada la sikit climbing.

We split into 2 groups after Tol Sg Long. Faizol, Saipol, Cikgu Sham & myself continue cyling to Tmn Sutera via Cheras Jaya & Syamsul & his friends decided to take Jalan Cheras lama via Sg Sekamat back to Prima Saujana.

Overall mmg menyeronokkan. Cuaca pun cantik... panas. Tapi sorry la gambar takde...Faizol tak bawak camera sbb tak charge battery.

ETD: 8.10am
ETA: 11.45am
Cycling time: 2hrs 20min
Distance: 65KM
Weather: Panas


Click to enlarge


Zaha

5 comments:

Faizol said...

Wahaha... siot la ko Zaha...lagi mau cerita yang aku tak charge battery camera...

Tapi good ride... Lekas best...dah ramai start kayuh route ni...cuma yang tak boleh tahan tu headwind... descending pun kena kayuh...

Zaha said...

Ye la.. aku expect kau bawak camera... kau kan photographer...

Review 4/1/2009 sape nak buat?

Faizol said...

sekarang ni Saipol pun boleh dah jadi pontographer ... bukan photographer lagi...baru jadi padawan je tu...

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

周星星Star said...

cool!i love it!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,情色,日本a片,美女,成人圖片區